СБУ: Через підконтрольні соцмережі російські спецслужби планують провокації проти українців

Служба безпеки України виявила факти розміщення мешканцями Прикарпаття оголошень у соцмережах з пропозиціями працевлаштуватися в РФ. Також в окремих спільнотах рекламуються транспортні послуги з...

Служба безпеки України виявила факти розміщення мешканцями Прикарпаття оголошень у соцмережах з пропозиціями працевлаштуватися в РФ. Також в окремих спільнотах рекламуються транспортні послуги з доставки до місць призначення.

Управління служби безпеки в Івано-Франківській області наголошує,, що заборона надання доступу до інтернет-ресурсів держави-агресора була введена в тому числі для зменшення можливостей російських спецслужб вести діяльність на шкоду українським громадянам та державі.

Участь у групах, де обговорюється виїзд до РФ, дає можливість спецслужбам цієї країни заздалегідь вивчити потенційних трудових мігрантів та їхні родинні зв’язки, щоб спланувати компрометуючі ситуації під час перебування заробітчан на території країни-агресора.

Такий штучний «компромат» спецслужби РФ використовують, щоб шантажем і залякуванням змусити громадян України до протиправної діяльності на шкоду національним інтересам своєї держави.

Щоби не потрапити в наперед сплановану пастку спецслужб агресора, СБУ рекомендує обмежити використання перш за все російських соціальних мереж і сервісів.

Категорії
Новини
Новини
Loading...