Як законно купити недорогу іномарку

Нагадаємо, що у липні минулого року парламент прийняв законопроект 3251 – до 2018 року ставку акцизу на ввезення автомобілів значно скоротили. Якщо до цього...

Нагадаємо, що у липні минулого року парламент прийняв законопроект 3251 – до 2018 року ставку акцизу на ввезення автомобілів значно скоротили.

Якщо до цього за автомобіль з двигуном до 1000 кубічних сантиметрів доводилося платити від 1,09 до 1,44 євро за кожен сантиметр, після нововведення ставку знизили до 0,102 євро, повідомляє Автомотоклуб.

В 2015-му акциз на машину з об’ємом двигуна 1000 кубічних сантиметри коливався в межах 1090 – 1440 євро, в липні минулого року його скоротили до 102 євро. Щоправда, стосується це тільки автомобілів, що відповідають стандарту євро-5. Це машини, випущені після 2010 року.

У законі сказано: машину за пільговою ставкою українець може купити лише для себе. Продати такий автомобіль можна тільки через рік після покупки. Якщо ж водій вирішив застосувати схему на “литовських номерах”, то на водія можуть чекати як значні штрафи так і вилучення автомобіля.  

Як пояснили на “гарячій лінії” Фіскальної служби, їздити без реєстрації на машині, яку українці завезли самі, можна всього лише п’ять днів в межах однієї області і 10 днів – в декількох областях. Після цього потрібно або знову перетнути державний кордон і лічильник обнулиться, або заплатити за розмитнення. Порушникам загрожують великі штрафи.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...