Франківців закликають допомогти зібрати портфелики першокласникам з малозабезпечених сімей

Івано-франківський Карітас розпочав щорічну благодійну акцію “Перший портфелик”. Цього року допомоги у зборі портфелика для першокласників потребують понад 300 дітей – сироти, діти з...

Івано-франківський Карітас розпочав щорічну благодійну акцію “Перший портфелик”. Цього року допомоги у зборі портфелика для першокласників потребують понад 300 дітей – сироти, діти з багатодітних, малозабезпечених сімей, діти учасників АТО та переселенців. Ще частина школярів потребує канцтоварів.

Акцію проводять вже 14 років поспіль, інформує Курс.

“Церква не тільки допомагає цим діткам, які є янголята, які хочуть почувати себе комфорно з першого дня у школі, але водночас вона надає можливість людям чинити милосердя. Я закликаю усіх небайдужих людей робити це милосердя”, – зазначив директор БФ “Карітас Івано-Франківськ” отець Володимир Чорній.

Багатодітна мама Леся Чопик, яка вже отримувала минулі роки допомогу від Карітасу, і цього року веде молодшу дитину у перший клас. У неї п’ятеро дітей. Всі разом проживають у помешканні на 16 м кв. у с. Вовчинець. Жінка каже, що зібрати дітей до школи – надто дорого, оскільки вони ще й часто хворіють і чимало коштів йде на лікування.

“Портфелик я навіть не купую, бо не маю такої можливості. Можу дозволити лише ручку чи лінійку – таке дрібне. Ходжу, прошу. Хто може, той допомагає”, – зазначає багатодітна мама.

Переселенка з Горлівки Донецької області Марина Кравцова вже вдруге збирається до Карітасу. Минулого року вона отримала сертифікат на 549 гривень для сина, який саме перейшов у 5-й клас. А цьогоріч вона має першокласника.

“Ми сподіваємося, що цього року Карітас нам допоможе з портфеликом. Ми дуже багато чули про цю акцію. Це дуже суттєва допомога сім’ям, особливо нам, переселенцям”, – каже Марина Кравцова.

У середньому портфелик з канцтоварами цьогоріч коштує близько 1200 гривень.

А вчителька 8 класу у школі №5 Ольга Вірастюк каже, що в її класі самостійно організували таку акцію. В неї навчається п’ятеро дітей з багатодітних сімей. У батьківському комітеті самі вирішили допомогти і скинулися на портфелики для учнів, які опинилися у скрутному становищі.

Минулого року завдяки акції “Перший портфелик” допомогу отримали 416 дітей.

В Івано-Франківську акція стартувала тиждень тому. За цей час вдалося зібрати 1600 гривень на рахунок і 2500 гривень у скриньки. 

 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...