Кайданками до батареї. Як депутат міської ради протестував проти незаконного будівництва

Як повідомлялося, сьогодні депутат Івано-Франківської міської ради Андріан Волгін прикував себе до батареї в кабінеті Руслана Марцінківа з метою протесту проти забудови міського озера....

Як повідомлялося, сьогодні депутат Івано-Франківської міської ради Андріан Волгін прикував себе до батареї в кабінеті Руслана Марцінківа з метою протесту проти забудови міського озера.

Депутат прийшов на прийом до міського голови та, скориставшись тим, що очільника Франківська не було на місці, так, як ще тривала оперативна нарада, прикував себе кайданками до батареї. Він заявив, що не припинить свого так би мовити протесту доти, доки міська рада “не зробить порядок з хаотичною забудовою”.

“Це не заради піару, якщо треба буду звертатися щодо усіх незаконних будівництв, бо в місті казна-що твориться з тим. Подивіться лише на Січових Стрільців! Там непонятно що роблять. У нас іде хаотична забудова міста. Я завжди казав Руслану Романовичу, щоб зібрав усіх та зробив якийсь порядок, адже у цій сфері просто якийсь безлад”, – зазначив Андріан Волгін.

Основною причиною такого вчинку, як заявив депутат міськради, є зведення багатоповерхівки поблизу міського озера. За його словами на цьому місці за документами мав бути паркінг, але міському голові про це ніхто не повідомив:

“15 березня я зачитав позов на сесії, щоб з’ясували все про цю будову. Там має бути паркінг, а не поверхівка. На жаль тоді депутатський корпус не підтримав мій запит”.

Вже 11 квітня, коли було зібрано позачергову сесію щодо не продовження оренди з фірмою “Бородайко”, депутат знову підняв питання забудови. На це міський голова відповів, що дасть протокольне доручення по цьому питанню, але документу й досі нема. На наступному засіданні міської ради Волгін заявив про перекриття однієї із центральних вулиць, бо можливо так влада візьметься за це питання:

“Дав їм тиждень часу, розуміючи, що за цей час міська рада не встигне зібрати весь пакет документів та звернутися в суд для розірвання договору. Будучи біля озера, помітив, що будівництво почало стрімко розвиватися. Тоді Руслан Романович сказав, що сесія дала на це дозвіл, то нехай і розриває”.

Депутат запропонував юридичному відділу міськради підготувати позов щодо неналежних умов виконання договору та наголошував на його якнайшвидшому його поданні, бо це дало змогу припинити зведення багатоповерхівки хоча б на час судового процесу.

“Там таки має бути паркінг, а не багатоповерхівка. Я вже півроку з тим борюся. Всі важелі впливу на міську раду як депутат вже вчинив. Тоді я себе запитав, як тоді прості люди мають звертатися до такого беззаконня?”, – каже Волгін.

Він додав, що буде сидіти прикованим поки міська рада таки не подасть позов.

Міський голова ж стосовно поотесту сказав, що буде інціювати створення тимчасової слідчої комісії та порушуватиме питання забудови міського озера на сесії:

“Мені дуже дивна позиція коли член “Блоку Петра Порошенка” воює проти свого ж однопартійця. Дивлюся, що з  дисціипліною у фракції дуже не похвально. Але треба діяти в межах чинного законодавства. Не я давав в оренду землю, не мені її забирати”.

Категорії
Новини
Новини
Loading...