Священику з Калущини загрожує ув’язнення за привласнення коштів

Калуська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення самоуправства та підроблення документів настоятелем храму в селі Новиця Калуського району. Заступник...

Калуська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення самоуправства та підроблення документів настоятелем храму в селі Новиця Калуського району.

Заступник голови ревізійної комісії храму подав заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань, повідомляє видання  “Вікна”.

Згідно попередніх результатів ревізії фінансово-господарської діяльності храму в період з 2013 року по 2017 рік виявлено 663 тисячі гривень недостачі (непідтверджені витрати на виконання робіт та придбання майна). Сьогодні у провадженні проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення. Також прокуратура перевіряє законність внесення змін до правоустановчих документів.

За вчинення самоуправства передбачена кримінальна відповідальність до трьох місяців арешту, за підроблення документів — обмеження волі на строк до двох років.

Раніше у селі Новиця розсварилися парафіяни православної церкви. Частина з них звинуватила священика у спробі присвоїти собі резиденцію, збудовану коштом людей, а також у привласненні майже семисот тисяч гривень. Інші парафіяни храму наполягають: на священика зводять наклеп, а він, якщо і мав провину перед громадою, то вже попросив за нього вибачення й отримав прощення.

Категорії
Новини
Новини
Loading...