В Україні планують виробляти сонячні панелі

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук зустрівс з Даніелем Лепорі – засновником та генеральним директором швейцарської компанії-стартапу «Designergy», яка займається виробництвом та встановленням інноваційних сонячних панелей...
Голова Держенергоефективності Сергій Савчук зустрівс з Даніелем Лепорі – засновником та генеральним директором швейцарської компанії-стартапу «Designergy», яка займається виробництвом та встановленням інноваційних сонячних панелей на дахах будинків, щоб обговоритти можливість виробленя панелей в Україні.
 

За словами Даніеля Лепорі, компанія створила унікальну технологію інтеграції сонячних панелей в дахове покриття будинку, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

«Завдяки цій технології вирішуються такі проблеми, як скорочення втрат тепла у будинку та зменшення залежності від традиційних енергоресурсів. Наразі ми розширюємо горизонти і шукаємо нові ринки. У полі зору – Україна, яка має величезний потенціал для електрогенерації з енергії сонця та сприятливі кліматичні умови», – сказав Даніель Лепорі.

“Голова Держенергоефективності Сергій Савчук запевнив Д. Лепорі у тому, що в Україні існують значні можливості для виробників сонячних панелей. Зокрема, у 2015 році разом з Держенергоефективності розроблено та Парламентом прийнято Закон України № 514-VIII, яким встановлено та прив’язано до курсу євро «зелений» тариф на електроенергію, вироблену сонячними установками приватних домогосподарств потужністю до 30 кВт”, — йдеться у повідомленні прес-служби Івано-Франківської ОДА.

Можливості запровадження виробництва швейцарських інноваційних сонячних панелей також обговорювали партнери зазначеної компанії: Стела  Шенвізнер  -генеральний директор німецької консалтингової компанії з реалізації проектів сонячної енергетики «StellarS Consult» (stellarconsultllc.com), та Крістіан Шенвізнер – генеральний директор компанії «Seraphim Power», що займається розробкою, виробництвом та продажем сонячних панелей.

За результатами зустрічі сторони домовилися опрацювати фінансову модель виробництва в Україні сонячних панелей за технологією швейцарської компанії «Designergy» та й надалі розвивати співпрацю у цьому напрямі.

Категорії
Новини
Новини
Loading...