В Україні 62% пасажирських вагонів не обладнанні кондиціонерами

В “Укрзалізниці” інформують пасажирів про те, що більшість пасажирських вагонів не обладнані системою кондиціонування повітря, і, зважаючи на аномальну спеку, можливий дискомфорт під час подорожі.  ...

В “Укрзалізниці” інформують пасажирів про те, що більшість пасажирських вагонів не обладнані системою кондиціонування повітря, і, зважаючи на аномальну спеку, можливий дискомфорт під час подорожі.  

 Про це повідомляє прес-служба “Укрзалізниці”.

 

 

Відомство закликало пасажирів уникати тривалого перебування на сонці перед подорожжю, за наявності хронічних захворювань мати при собі звичні ліки, рекомендовані лікарем, вживати достатню кількість води, а в разі погіршення самопочуття негайно звертатися до провідників.

“Цього літа пасажирів обслуговують 3100 пасажирських вагони, з яких системою кондиціювання повітря обладнано лише 38% – це 1168 вагонів. Майже в усіх плацкартних вагонах системи кондиціонування повітря не передбачені конструкційно”, – повідомили в “Укрзалізниці”.

Об’єктивною причиною такої ситуації з пасажирським рухомим складом у відомстві назвали невиконання статті 10 Закону “Про залізничний транспорт”, згідно з яким будівництво й реконструкція магістральних залізничних ліній, об’єктів мобілізаційного призначення, придбання залізничного рухомого складу для перевезень пасажирів у поїздах далекого слідування та місцевого сполучення має здійснюватися у встановленому порядку за рахунок коштів державного бюджету.

За період незалежності України з держбюджету кошти на оновлення рухомого складу не виділялись, зазначили в “Укрзалізниці”.

“За останні 25 років придбано 583 вагони – всі за власні кошти “Укрзалізниці”. Робота з оновлення парку розпочалася з кінця минулого року й триває зараз. У цьому році ПАТ “Укрзалізниця” оновить парк пасажирських вагонів на 203 одиниці. З них буде закуплено 50 нових вагонів та 153 одиниці – модернізовано капітально-відновлювальним ремонтом. Причому всі модернізовані та придбані вагони вже обладнані системами кондиціонування повітря”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі додали, що заплановано не зменшувати темпи з оновлення пасажирського рухомого складу і в наступні кілька років – по 250-300 вагонів щорічно.

Також “Укрзалізниця” попереджає про можливі затримки пасажирських поїздів через застосування обмеження швидкості через перегрів колій.

Категорії
Новини
Новини
Loading...