До Івано-Франківська привезли мощі святого Партенія

В івано-франківську церкву Христа Царя отців василіян, що на Майзлях, привезли з Жовкви привезли мощі мученика Партенія, якого називають “Безвідмовним”. Святий Партеній є покровителем...

В івано-франківську церкву Христа Царя отців василіян, що на Майзлях, привезли з Жовкви привезли мощі мученика Партенія, якого називають “Безвідмовним”.

Святий Партеній є покровителем суддів та нотаріусів. Уперше за 233 роки мощі покинули жовківський монастир. Настоятель івано-франківського монастиря Йосафат Хаймик каже, що часто люди, які йдуть на важкі операції, просять святого Партенія про заступництво.

Про це в соцмережі Facebook повідомила Анна-Сабіна Ружицька.

Мощі привезли спеціальним транспортом, адже вони зберігаються у 500-річному саркофазі.

Щодня у храмі відбуватимуться Літургії: у неділю — для парафіян церкви, в понеділок — для дітей та молоді, у вівторок — для священиків та монахів, у середу — для представників влади, суддів, у четвер—для медиків, журналістів та підприємців, у п’ятницю — для військових, родин вояків АТО, поліцейських. У суботу — для освітян та працівників сфери культури.

18 серпня відбудеться Велике Соборування: 14 священиків намащуватимуть всіх присутніх на Літургії миром, звареним біля мощей Партенія.

19 серпня, на свято Преображення Господнього, Митрополит Володимир Війтишин відслужить молебень біля мощей, і їх заберуть до Жовкви. 

Категорії
Новини
Новини
Loading...