У міському парку Івано-Франківська з’явиться баскетбольне поле

В Івано-Франківську взялися за покращення благоустрою міського парку. Зараз тут проводяться роботи з очистки озер, згодом планують взятися за реконструкцію джерела, облаштування спортивного майданчика та спорудження...

В Івано-Франківську взялися за покращення благоустрою міського парку. Зараз тут проводяться роботи з очистки озер, згодом планують взятися за реконструкцію джерела, облаштування спортивного майданчика та спорудження баскетбольного поля.

 Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Джерело, до якого традиційно приходять франківці за чистою питною водою, очистять, організують потік води та створять сучасний привабливий вигляд. Наразі опрацьовується проект, самі ж роботи розпочнуть наступного року.

Також неподалік джерела планують облаштувати спортивний майданчик, де зможуть займатися усі охочі. Спортивну інфраструктуру поповнить і баскетбольне поле. Його спорудять при вході в міський парк зі сторони вул. Дорошенка, поблизу стадіону. За словами директора КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслани Василюк, це буде професійний майданчик з обладнаними лавочками для глядачів. 

Головним поточним завданням, за словами Руслани Василюк, є очищення водойм озера. Перший отап очищення вже завершено, а минулого тижня працівники розпочали очищення річки Млинівка, яка наповнює водою міське озеро. Не залишили поза увагою й Верхнє озеро. Саме там планують встановити аераційний фонтан, що забезпечуватиме циркуляцію води та наповнюватиме її киснем. Окрім суто практичного завдання, фонтан виконуватиме ще й естетичну функцію.
 
Мости у парку планують не тільки реконструювати, частково розширити, але й перетворити на туристичну цікавинку. 
 
Руслана Василюк наголошує, що у перспективі міський парк та озеро зазнають значних змін та інновацій.
 
“Наш міський парк повинен відповідати усім смакам та сучасним тенденціям. Хочеться, щоб тут знайшли собі вподабання усі: від найменших, до найповажніших. Насправді напрацювань дуже багато, багато проектів зараз на стадії погодження, деякі – ще тільки у мріях. Але можу запевнити, що на жителів та гостей чекає багато красивих, сучасних змін в одному з найулюбленіших місць відпочинку”, – сказала Руслана Василюк.

Категорії
Новини
Новини
Loading...