Карпати надихнули на творчість художника з Китаю

На запрошення Прикарпатського національного університету в рамках угоди з Національною академією образотворчого мистецтва і архітектури України університет відвідала делегація художників з Китайської Народної Республіки...

На запрошення Прикарпатського національного університету в рамках угоди з Національною академією образотворчого мистецтва і архітектури України університет відвідала делегація художників з Китайської Народної Республіки на чолі з ректором Центральної Академії образотворчого мистецтва в м.Пекін Фан Ді Анем. 

У рамках програми візиту учасники китайської делегації побували, зокрема, в Навчально-науковому інституті мистецтв університету, де поспілкувалися з викладачами, ознайомилися з навчальними аудиторіями та завітали в аудиторію-музей, де експонуються кращі роботи наших студентів. Неабияку цікавість у китайських художників викликали,зокрема, твори з живопису та графіки. 

За участі представників Центральної Академії образотворчого мистецтва в м.Пекін в смт.Ворохта відбувся міжнародний пленер. Своє захоплення неповторною красою Карпат, гірськими краєвидами китайські художники відобразили у власних роботах. Як зазначив ректор Центральної Академії образотворчого мистецтва в м.Пекін Фан Ді Ань він з великим захопленням писав свою картину про Карпати.

“Для мене, як для художника, Карпати стали місцем, яке надихнуло мене на творчість”, – сказав Фан Ді Ань.   

 Учасники китайської делегації також побували на навчально-методичній базі Прикарпатського національного університету, яка знаходиться в смт.Ворохта. Ректор університету Ігор Цепенда та ректор Центральної Академії образотворчого мистецтва в м.Пекін Фан Ді Ань обговорили питання створення Міжнародного центру пленерного живопису на базі вже існуючого мистецького університетського осередку.  

Категорії
Новини
Новини
Loading...