У Коломиї вп’яте відбулися показові польоти малої авіації. ВІДЕО

20 літаків з різних міст України та навіть з-за кордону злетілися на Коломийський аеродром малої авіації. 19-20 серпня там відбувся фестиваль авто-, мото- та...

20 літаків з різних міст України та навіть з-за кордону злетілися на Коломийський аеродром малої авіації. 19-20 серпня там відбувся фестиваль авто-, мото- та авіатехніки Drive for life.

На Покуття прилетіли навіть два екіпажі з Литви. Були й представники з Івано-Франківська. А ще з Києва, Харкова, Житомира, Львова, Чернівців, Кам’янця-Подільського та Вінниці.

Пілоти діляться: дуже здивовані тим, що в такому маленькому містечку як Коломия може бути настільки масштабний захід, класно і душевно зроблений. Кажуть, фестиваль – це ще одна причина зустрітися і поспілкуватися.

Спеціально для гостей фестивалю пілоти влаштували авіашоу, де різними трюками змушували на кілька секунд зупиняти серця глядачів.

«Я вперше бачу літаки так низько. Мені було страшно дивитися знизу на трюки, які виробляли пілоти. Не уявляю, як їм там, в кабіні. Але шоу дуже сподобалось, колись наберусь сміливості і теж спробую політати», – ділиться гостя.

Усі охочі мали змогу не лише подивитися на авіашоу, а й політати над Коломиєю та стрибнути з парашутом.

Ігор Табанюк – в минулому підполковник авіації ВПС України, голова Прикарпатської асоціації малої авіації розповідає, що це вже п’ятий такий збір. Проте раніше гостей приймали на Івана Купала.

«Насправді це було дуже важко організовувати. Підтримка є, але допомоги ніхто не виділяє, за свої кошти складно це робити.  Цього року вирішили об’єднатися з фестивалем Drive for life. Тобто я надаю аеродром і тут організовують таке дійство на День Коломиї.  Тепер спільно робимо цю справу. Я запрошую авіаторів подивитися на цей захід», – говорить Ігор Табанюк.

 

 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...