На Прикарпатті зареєстровано два випадки африканської чуми свиней

Із початку року на території Івано-Франківської області зареєстровано два випадки захворювання на африканську чуму свиней — у Надвірнянському та Тисменицькому районах.   Про причини...

Із початку року на території Івано-Франківської області зареєстровано два випадки захворювання на африканську чуму свиней — у Надвірнянському та Тисменицькому районах.

 

Про причини виникнення АЧС та методи упередження аналогічних випадків обговорили сьогодні на засіданні під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації, голови Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації Марії Савки.

Як зазначила посадовець, причин для хвилювання немає, проте, потрібно бути готовими до схожих ситуацій. На територіях сусідніх держав зафіксовано чималу кількість спалахів чуми. Особливу увагу посадовець звернула на випадки захворюваності на АЧС у дикій фауні, інформує “Фіртка”.

«З початку року на території України зафіксовано 14 випадків спалаху збудника африканської чуми свиней. З 81 випадку виявлення захворюваності на території держави 16 – зареєстровані саме у дикій фауні», – зазначила Марія Савка.

Африканська чума свиней не впливає на здоров’я людини, оскільки людський організм не чутливий до цього збудника. У разі виникнення спалаху, людина може бути тільки переносником вірусу серед свиней і сприяти подальшому поширенню інфекції.

Категорії
Новини
Новини
Loading...