Військові вчитимуться вести бізнес в рамках програми перепідготовки, що стартувала в ІФНТУНГ

Сьогодні в Науковому містечку «Нова Енергія» ІФНТУНГ вп’яте стартувала програма перепідготовки військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей у рамках міжнародного проекту «Україна –...
Сьогодні в Науковому містечку «Нова Енергія» ІФНТУНГ вп’яте стартувала програма перепідготовки військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей у рамках міжнародного проекту «Україна – Норвегія».
 

 
Програма фінансується Королівством Норвегія, і вже кілька років поспіль проходить в ІФНТУНГ за сприяння Міжнародного фонду соціальної адаптації та завдяки просунутим науковим та освітнім можливостям університету.

Цього разу слухачам запропонували розраховану на 500 годин програму «Підприємництво для сталого розвитку», метою якої є підготовка успішних підприємців (бізнесменів) для сталого економічного розвитку. Під час професійної перепідготовки основна увага спрямована на виконання окремого проекту. Кожен з 30 учасників працюватиме над індивідуальним проектом (бізнес ідеєю).

В процесі навчання зі слухачами проводитимуть заняття досвідчені викладачі-практики, психологи, представники центру зайнятості. Заплановані ознайомчі візити на підприємства. Кожен слухач матиме розроблений бізнес-план та необхідні знання для реалізації індивідуального проекту на практиці та ведення підприємницької діяльності, а також отримає допомогу при працевлаштуванні.

Як зазначив керівник проекту в університеті, директор НДІ НГЕіЕ, проф. Максим Карпаш, програма в умовах сучасної України є надзвичайно важливою, оскільки допомагає військовим віднайти себе у цивільному житті. Зі слухачами працюють професійні психологи й експерти з працевлаштування. Сьогодні вже можна говорити про кілька успішних стартів колишніх слухачів попередніх програм, які започаткували власну справу або реалізували власний проект.

Категорії
Новини
Новини
Loading...