На Франківщині виявили випадки захворювання свиней на африканську чуму

У селі Топорівці Городенківського району оголосили карантин. “У Топорівцях Городенківського р-н Івано-Франківської обл зявилась африканська чума, яка масово поражає свиней.  Держпродспоживслужба почала масово спалювати...

У селі Топорівці Городенківського району оголосили карантин.

“У Топорівцях Городенківського р-н Івано-Франківської обл зявилась африканська чума, яка масово поражає свиней.  Держпродспоживслужба почала масово спалювати свиней під контроль взято 20 кілометрову зону сусідні села почали масово вирізувати свиней”, – написав Павло Косц у фейсбук-спільноті “Франківчани”.

У коментарі “Галці” голова Городенківської РДА Роман Жичицький підтвердив те, що у Топорівцях дійсно виявили хворобу. Проте зауважив, що вилучати тварин з домогосподарств та утилізувати працівники Держспоживслужби почнуть завтра. Адже для цього потрібні спеціальні засоби.

“Люди вже поінформовані. Вони з розумінням ставляться”, – сказав Жичицький.

За його словами, поголів’я свиней, які підлягають забою, налічує 84 тварини. Власникам компенсують збитки.

У районі відбулося засідання комісії щодо надзвичайного стану після того, як зі Львова та Києва надійшли результати лабораторних аналізів, які підтвердили спалах африканської чуми.

У Топорівцях та довколишніх селах встановлено спеціальні блокпости. На місці працює поліція.

Жичицький зауважив, що люди можуть вживати у їжу страви зі свинини. Однак важливо запобігти поширенню захворювання в інші райони.

Як відомо, африканська чума свиней не впливає на здоров’я людини, оскільки людський організм не чутливий до цього збудника. У разі виникнення спалаху, людина може бути тільки переносником вірусу серед свиней і сприяти подальшому поширенню інфекції.

Категорії
Новини
Новини
Loading...