Міська рада Івано-Франківська виділила 300 тисяч гривень на ремонт аварійної пам’ятки архітектури

Депутат міської ради Олександра Федорук неодноразово надсилала запити до міської влади з проханням допомогти мешканцям Новгородської, 30. Будинок належить до переліку пам’яток архітектури Івано-Франківська....

Депутат міської ради Олександра Федорук неодноразово надсилала запити до міської влади з проханням допомогти мешканцям Новгородської, 30.

Будинок належить до переліку пам’яток архітектури Івано-Франківська. Але берегти її нікому. Тріщини на стелі, обшарпані стіни фасаду. Все це може у будь-який момент впасти на голови мешканців, повідомляє видання “Фіртка”.

У 2016 році будинок зняли з балансу МІУКу, тож руйнування кам’яниці, яка зведена у 1840 році, перетворилося на проблему самих мешканців.

На останній сесії міськради Олександра Федорук зачитала запит з проханням створити тимчасову комісію, щоб розглянути можливість ремонту цього будинку.

Про те, що будинок перебуває в аварійному стані та може завалитися у будь-який момент, є висновок комісії міського управління ДСНС.

Після останньої сесії міськради влада міста таки дослухалась до проблем мешканців. Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини  виділив 300 тисяч гривень на ремонт цього будинку з програми охорони архітектурної спадщини.

«Сподіваюсь, що це тільки перший крок допомоги людям цього старенького будинку. Влада не має перекладати на плечі мешканців проблеми з аварійними будівлями. Таких споруд, які розвалюються, у Франківську є багато», – каже депутат міськради Олександра Федорук.

Кам’яницю на Новгородській, 30, яка є пам’яткою архітектури звів домовласник Бертіш у 1840-х роках. Тильним боком дім прилягає до залишків міського валу. Поруч був розташований солодовий цех пивоварного заводу. А навпроти мешкав власник підприємства — німець Петро Седельмайєр.

Категорії
Новини
Новини
Loading...