Чи відновлять Галич? На базі Національного заповідника “Давній Галич” відбулося виїзне засідання

На базі Національного заповідника “Давній Галич” відбулося виїзне засідання консультативної ради з питань місцевого самоврядування. Як інформує  Івано-франківська обласна рада, під час засідання присутні заслухали...

На базі Національного заповідника “Давній Галич” відбулося виїзне засідання консультативної ради з питань місцевого самоврядування.

Як інформує  Івано-франківська обласна рада, під час засідання присутні заслухали інформацію про стан виконання рішення Консультативної ради щодо надання районними та міськими радами міст обласного значення фінансової допомоги для проведення ремонтних робіт в Івано-Франківському обласному госпіталі ветеранів війни та ознайомилися з питаннями порядку денного сімнадцятої сесії обласної ради, яка відбудеться 15 вересня 2017 року.

На фоні проведення вищезгаданих ремонтних робіт, в чергове постало питання про відновлення та збереження пам’яток Давнього Галича.

“Починати відновлювати славу Галича треба з повернення останків князя Ярослава Осьмомисла. Щоб це зробити, ми повинні відновити Успенський собор, бо лише так Церква погодиться на повернення останків”, – розповів голова Галицької районної ради Павло Андрусяк.

Директор заповідника Віталій Костишин наголосив на потребі зберегти фундамент Успенського собору та відновити пам’ятку. Для виділення коштів Міністерством культури України на віднову потрібно, за його словами, зокрема допомога обласної ради в інформуванні населення про Національний заповідник.

Олександр Сич наголосив, що першочерговим завданням сьогодні є прийняття Програми відновлення та збереження пам’яток Давного Галича, бо кошти з обласного бюджету можуть виділятися тільки за цільовим призначенням. За словами посадовця, програма була напрацьована ще на початку цього року, але досі знаходиться на аналізі в обласній державній адміністрації. “Пропозиції так і залишаться пропозиціями, якщо ми не приймемо програму і не почнемо її реалізовувати”, – підкреслив Олександр Сич.

За результатами обговорення Консультативна рада рекомендувала облдержадміністрації подати в обласну раду Програму відновлення та збереження пам’яток Давного Галича до кінця року та напрацювати звернення до сусідніх областей Галицько-Волинського регіону щодо підтримки відновлення Давнього Галича.

Категорії
Новини
Новини
Loading...