Міський голова доручив перевірити законність розкопок поблизу Палацу Потоцьких

Як повідомлялось біля палацу Потоцьких в Івано-Франківську проводяться розкопки. Сьогодні стосовно цього питання на прийом до міського голови Івано-Франківська завітала представниця ініціативи “Франківськ, який треба...

Як повідомлялось біля палацу Потоцьких в Івано-Франківську проводяться розкопки. Сьогодні стосовно цього питання на прийом до міського голови Івано-Франківська завітала представниця ініціативи “Франківськ, який треба берегти” Марія Козакевич 

Про це у Фейсбук повідомив Руслан Марцінків.

“Зустрівся з активісткою Марією Козакевич та начальником відділу охорони культурної спадщини Володимиром Ідаком. Обговорили ситуацію з розкопками поблизу Палацу Потоцьких. Насправді ситуація вимагає ретельного та відповідального підходу, адже все частіше наше місто показує приховані таємниці минулого”, – написав мер.

Марцінків розповів, що стосовно цього питання дав доручення керівнику “Водоекотехпрому” Роману Кімачуку перевірити питання та доповісти про навність дозволів на проведення розкопок.

“Враховуючи той факт, що це центральна та старовинна частина міста, можна передбачити, що й тут заховані цінні археологічні знахідки. Тож важливо аби під час проведення подібних робіт залучалися археологи для можливого виявлення цінних знахідок. Місто має свої «таємниці» і ми повинні їх поважати”, – повідомив міський голова.

Категорії
Новини
Новини
Loading...