Розкопки поблизу Палацу Потоцьких проводяться законно

Сьогодні, 14 вересня, в Івано-Франківську активісти зібрали прес-конференцію на Валах з приводу проведення тут розкопок комунальними службами.  Громадська активістка Марія Козакевич розповіла, що дозвіл на...

Сьогодні, 14 вересня, в Івано-Франківську активісти зібрали прес-конференцію на Валах з приводу проведення тут розкопок комунальними службами.

 Громадська активістка Марія Козакевич розповіла, що дозвіл на розкопки від департаменту архітектури погодив геодезист, який нічого не знає про історичну значимість місця, пише Галицький кореспондент.

Начальник відділу охорони культурної спадщини Володимир Ідак зазначив, що будиночок, до якого підводяться комунікації, є у приватній власності. Вали ж не мають статусу історичної пам’ятки, тому тут, на жаль, можна робити що завгодно.

Комунікації підводяться до “будинку садівника”. Ця ділянка формально не є частиною території Палацу Потоцьких. Роботи також погодила комісія з питань безпеки руху – за умови відновлення потім зелених насаджень, тобто трави на схилах.

Активістка Марія Козакевич обурилась розкопкою місця, де франківці гуляють з дітьми. Вона також зазначила, що в процесі робіт будівельники знайшли старі оброблені камені, які потім закопали, “маскуючи” сліди своєї діяльності.

Втім, до будівництва церкви на Валах ці роботи не мають відношення.

Категорії
Новини
Новини
Loading...