Івано-Франківськ став третім у списку за легкістю ведення бізнесу в Україні

Спеціалісти Офісу ефективного регулювання (BRDO) у співпраці зі Спілкою українських підприємців провели аналітичне дослідження «Легкість ведення бізнесу. Рейтинг українських міст»Щоб оцінити, наскільки легко та...

Спеціалісти Офісу ефективного регулювання (BRDO) у співпраці зі Спілкою українських підприємців провели аналітичне дослідження «Легкість ведення бізнесу.

Рейтинг українських міст»Щоб оцінити, наскільки легко та зручно вести справу, експерти за основу взяли методологію Світового банку та опитали сотні вітчизняних підприємств, інформують на сайті Івано-Франківської облдержадмінстрації.

Для дослідження було взято п’ять напрямків взаємодії підприємців з місцевими органами влади: сплата податків, створення підприємства, одержання дозволів на будівництво, оформлення земельної ділянки під об’єктом нерухомості та приєднання до електромережі. Основні критерії оцінювання – «гроші» та «час», що витрачаються на проходження офіційних процедур, а також кількість «візитів» до органів державної/місцевої влади.

Жоден із 25 регіонів України не зміг набрати максимального балу – 171. У п’ятірку лідерів увійшли Сумська область, яка отримала 107 балів, Львівська область – 103 бали, Івано-Франківська та Кіровоградська область, які набрали по 101 балу, та Тернопільська область – 100 балів.

Категорії
Новини
Новини
Loading...