Відомий український письменник презентував на Прикарпатті роман про УПА

Відомий український письменник, автор легендарного «Чорного ворона», лауреат Шевченківської премії, УКРОПівець Василь Шкляр привіз на Прикарпаття, у Коломию, свій новий роман. “Троща” – роман...

Відомий український письменник, автор легендарного «Чорного ворона», лауреат Шевченківської премії, УКРОПівець Василь Шкляр привіз на Прикарпаття, у Коломию, свій новий роман. “Троща” – роман про УПА, про перемогу людини над обставинами і над собою. 

 Про це повідомляє прес-служба УКРОПу.

 Книга, за словами автора, написана для того, аби показати світові, що українці не миряться із режимом. У всі часи, за будь-якої влади, ми піднімали голови та боролись за свою землю.

«Приїхав до Коломиї із новим повстанським романом. Це не Холодний яр. А бандерівський твір, який великою мірою є із вашого краю. Тому зауважте, я спершу приїхав на Прикарпаття, до Коломиї. А потім їду на форум видавців до Львова», – розповів Василь Шкляр.

На зустріч із письменником прийшли сотні прикарпатців. Серед них – члени коломийського осередку партії «УКРОП».

«Нам дуже приємно, що така велична постать літературного сьогодення черговий раз відвідує наше місто. Василь Шкляр – потужний автор, надзвичайна людина. Ми тішимося, що мажмо такого однопартійця. Тим паче, його новий роман «Троща» – якраз має прямий стосунок до Прикарпаття», – каже депутат Коломийської міської ради, УКРОПівець Ігор Костюк.

 До слова, «Троща» дещо відрізняється від попередніх книг Шкляра. Бо у ній описані події не Холодного яру, а УПА. Мабуть, тому книгу так вподобали читачі.

 «Свого часу доля подарувала мені шанс познайомитись із Василем Симчичем, легендарним воїном УПА «Кривоносом». Це не просто близькі взаємини, це щось неминуче. І те, що я виніс із наших розмов, переніс на сторінки роману. І хоча події у книзі відбуваються на Тернопільщині, вони були у кожному українському селі. Через те «Троща» не так мій роман, як ваш», – додав Василь Шкляр.

Зустріч із письменником тривала більше години. Автор розповідав про свою книгу, ділився враженнями від процесу її творення і спілкувався із коломиянами.

Категорії
Новини
Новини
Loading...