Проблеми в Івано-Франківському хлібокомбінаті обговорили за круглим столом

В Івано-Франківську пройшов круглий стіл, на якому обговорили проблеми, які виникли на державному підприємстві «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів». Сьогодні, 14 вересня, в конференц-залі готелю «Станіславів»...

В Івано-Франківську пройшов круглий стіл, на якому обговорили проблеми, які виникли на державному підприємстві «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів».

Сьогодні, 14 вересня, в конференц-залі готелю «Станіславів» відбувся круглий стіл присвячений проблемам, які в останні півроку виникли на підприємстві «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів», пишуть Версії.

Ініціатором круглого столу виступило ВО «Голос» та його керівники Ростислав Гудзінський (голова об’єднання) та Віталій Чорненький (редактор видання «Голос-інфо»).

На круглому столі були присутні як колишні працівники хлібокомбінату, так і ті, хто там ще працює. Зокрема – колишній заступник директора з фінансових питань Моріс Г.В., колишній в.о. головного бухгалтера Кондрашова Г.В., заступник головного бухгалтера Окун Ю. О., заступник директора Драганчук, підприємець Микола Кубішин , правозахисник Петро Матейко, керівник «Студентської думки» Назар Дюк та інші. Після призначення в 2016 році директором Дегтяра Володимира почались кадрові зміни.

За словами заступника головного бухгалтера пані Окун за півроку на підприємстві було змінено 60% працівників.

В той же час була створена фірма «Сварог-ІФ» й усі подальші господарські та фінансові операції державного підприємства проводилися через цю фірму.

Володимир Дегтяр призначив на посаду новоствореного відділу фінансової безпеки Дегтяра Олега Володимировича, який в минулому притягався до кримінальної відповідальності (на даний час судимість з Олега Дегтяра знята).

За словами колишнього заступника директора з фінансових питань пані Моріс, коли вона почала цікавитись оборудками, які здійснюються через «Сварог-ІФ», в неї відібрали можливість контролювати фінансові операції відключивши від системи бухгалтерія 1-С. Те саме говорить і заступник головного бухгалтера пані Окун. За її словами, бухгалтерія зараз не контролює фінанси підприємства, оскільки вся фінансова документація вилучена керівництвом.

Заступник директора Драганчук розповів, що його не запрошують на наради і не доводять до його відома жодної інформації про діяльність підприємства. Працівники хлібокомбінату розповіли про залякування й цькування.Зокрема і пан Драганчук, і пані Окун розповіли про те, що з вівторка (12 вересня) їх не пропустили через прохідну, повідомивши, що вони у вимушеній відпустці.

Підприємець Микола Кубішин розповів про те, що мав договір з хлібокомбінатом на переробку давальної сировини і успішно працював з попереднім керівництвом. Наразі пан Кубішин не може отримати ні борошна зі своїх 15 тонн пшениці, ні повернути давальну сировину. Зустрітися з керівництвом не вдається. Зрештою, як розповідає підприємець, його перестали пропускати через прохідну.

Також представники колективу розповіли про залякування, побиття та фізичний тиск з боку керівництва підприємства.

Учасники круглого столу озвучили ще чимало проблем, які наявні на хлібокомбінаті. Учасники круглого дійшли висновку, про необхідність звернень до правоохоронних органів, до керівництва АПК, до прем’єр-міністра та до Президента України, оскільки дії нинішніх керівників ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» мають всі ознаки саботажу й перетворення підприємства в збиткове.

Принагідно зазначимо, що голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук ініціював звільнення з посади директора державного підприємства «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» Володимира Дегтяра.

Категорії
Новини
Новини
Loading...