У Чорному Лісі відновлюють головний табір УПА

Зараз в Чорному Лісі розпочали роботи з облаштування криївки. Кошти виділили з обласного бюджету відповідно до комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в області...

Зараз в Чорному Лісі розпочали роботи з облаштування криївки. Кошти виділили з обласного бюджету відповідно до комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в області на 2016-2010 роки.

Заступник голови Калуської райдержадміністрації Сергій Дудинець провів нараду із начальниками управлінь РДА щодо відновлення криївки УПА в Чорному Лісі поблизу сіл Грабівка і Завій, йдеться у повідомленні РДА, інформують “Вікна”.

Відновлення криївки – це перший крок до реконструкції головного табору УПА, детально описаного в спогадах Мельника Петра «Хмари», командира куреня «Дзвони» ТВ-22.

Варто зазначити, що цей табір побудували під керівництвом Василя Андрусяка «Різуна» у грудні 1943 року, який функціонував понад чотири місяці – до 23 квітня 1944 року. Тут було сформували та вишколили основні п’ять сотень УПА, які згодом реформувалися в курені та вели активну боротьбу як з німецькими, так і з радянськими окупантами.

Категорії
Новини
Новини
Loading...