Головуючий суддя у справі Коцаби написав заяву на самовідвід через товариські стосунки з блогером

15 вересня в Апеляцяйному суді Івано-Франківської області відбулося засідання у повторному розгляді справи Руслана Коцаби, якого звинувачують у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України...

15 вересня в Апеляцяйному суді Івано-Франківської області відбулося засідання у повторному розгляді справи Руслана Коцаби, якого звинувачують у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань.

На початку засідання Коцаба подав клопотання про відвід головуючого судді, пише Галка.

“Я знаю його не один десяток років, а оскільки справа дуже політизована, я вважаю, що на нього будують тиснути або вже тиснуть. Хочу, щоб був неупереджений розгляд справи”, – сказав Коцаба.

Захисниця блогера зазначила, що у неї є свідчення, ніби СБУ тисне на Кукурудза, показуючи фото, де він із Коцабою разом перебувають на весіллі, риболовлі тощо. Прокурор сказав, що нема підстав до відводу. Суддя відповів, що перед засіданням він склав клопотання про самовідвід, яке зачитав.

Після перерви колегія суддів оголосила прийняте рішення, що Кукурудз не може брати участь у судовому процесі та підлягає відводу – заяву про відвід задовольнили. Іншого головуючого суддю визначить автоматизована система.

Категорії
Новини
Новини
Loading...