Прикарпатка заплатила аферистам за неіснуючі ліки майже 200 тисяч гривень

Нещодавно за допомогою до правоохоронців звернулась 46-річна жителька Івано-Франківська, яка заявила, що невідомі особи, нібито лікарі, видурили в її матері 10 тисяч гривень та...

Нещодавно за допомогою до правоохоронців звернулась 46-річна жителька Івано-Франківська, яка заявила, що невідомі особи, нібито лікарі, видурили в її матері 10 тисяч гривень та 6 700 доларів США.

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

В ході слідчих дій поліцейські встановили, що пенсіонерка в серпні цього року по радіо почула про інститут біотехнологій, що в м. Києві, в якому лікують онкологічні захворювання. Потерпіла зателефонувала по вказаному номеру, який почула в оголошенні, та розповіла про своє захворювання.

Після цього з нею тривалий час почала проводити сеанс-лікування в телефонному режимі жінка, нібито лікар, і призначала пацієнту лікарські препарати. Ліки пенсіонерка отримувала через кур’єрів, котрі під керівництвом «лікаря» підвозили препарати їй додому, та за які жінка впродовж двох тижнів у загальному заплатила 10 тисяч гривень та 6700 доларів США.

Коли про це дізналася донька потерпілої, одразу ж зателефонувала до нібито лікувального закладу, але зв’язок з ними був відсутній, і тому, зрозумівши, що матір потратила в руки шахраїв, звернулася до поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

Правоохоронці проводять заходи по встановленню місця перебування зловмисників та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Категорії
Новини
Новини
Loading...