Чому в Івано-Франківську боряться з амброзією, а не з борщівником?

Упродовж 5 років на боротьбу з амброзією планують спрямувати 135 тисяч гривень Сьогодні, під час сімнадцятої сесії Івано-Франківської обласної ради, депутати прийняли рішення про...

Упродовж 5 років на боротьбу з амброзією планують спрямувати 135 тисяч гривень

Сьогодні, під час сімнадцятої сесії Івано-Франківської обласної ради, депутати прийняли рішення про виділення коштів на боротьбу з амброзією Її, згідно з Програмою, на території Прикарпаття вже близько 11 гектарів, в основному – на Городенківщині та Рогатинщині, повідомляє Галицький кореспондент.

Іван Андріїшин, директор департаменту агропромислового розвитку ІФ ОДА, розповів, що цей бур’ян останнім часом поширився по Івано-Франківській області і з ним потрібно боротися.

Крім засмічення земель, рослина викликає специфічне захворювання у людей.

Депутати планують побороти рослину за допомогою механічних методів – скошування та спалювання, а також оприскуючи заражені площі гербіцидами. Наслідком виконання програми повинно стати підвищення родючості земель сільськогосподарського призначення.

Чим амброзія небезпечніша ніж борщівник Сосновського, якого ж на території області є набагато більше? Нагадаємо, що на засіданні президії Івано-Франківської обласної ради 11 вересня вже обговорювалось питання визнання борщівника карантиною рослиною, а кілька років тому МНС палила цю рослину на території області.

Методи, які зараз пропонуються керівник Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради Михайло Смушак визнав неприпустимими. 

«Якщо ми зараз почнем «травити» Борщівник хімією, то знищимо інші рослини, дерева тощо. Його потрібно вчасно косити і тоді не буде проблем, рослина «виведеться» сама. Принаймні так показує практика»,- ствердив кологний комунальщик сайту 0342.ua. Як засвідчує борщовик, який росте на вулиці Вагилевича, біля шкіл та на набережній річки Солотвенської, методи боротьби дуже дієві.

Чому ж боряться з амброзією, а не з борщівником? Чому використовуються саме такі методи боротьби і чи буде це безпечно для населення?

Наразі відповіді на ці та інші питання нема. Натомість Обласна рада проголосувала за це рішення.

Категорії
Новини
Новини
Loading...