В Івано-Франківську стартував фестиваль українських фільмів “Обрій”

У кінотеатрі “Люм’єр” презентували фестиваль українських фільмів “Обрій” та розповіли про сьогодення вітчизняного кінематографа. Співорганізатор фестивалю Анатолій Пазинчук зазначає, що для показу відібрали найкращі українські фільми...
У кінотеатрі “Люм’єр” презентували фестиваль українських фільмів “Обрій” та розповіли про сьогодення вітчизняного кінематографа.

Співорганізатор фестивалю Анатолій Пазинчук зазначає, що для показу відібрали найкращі українські фільми останнього періоду, які досі не були у прокаті. Список формували на основі вподобань глядачів, пише Курс

Фестиваль розпочався з показу стрічки “Припутні”. Також увазі глядача запропонують стрічки “Чужа молитва”, “Гетьман”, “Рідні”, “Слуга народу 2”, “Микита Кожум’яка”.

Він додав, що усі фільми, крім “Гетьмана”, були відзняті за кошти, виділені Державним агентством з питань кіно.

“Кожного наступного фестивалю буде додаватися щось із суміжних напрямків. У цьому році – це постер фестивалю. Це робота молодого художника-ілюстратора Мирослава Шевченка. Ми порівняли роботи кількох десятків українських художників. Коли побачили цю роботу, то відразу зрозуміли, що вона стане постером фестивалю”, – розповідає Анатолій Пазинчук.

Наступного року, окрім нового мистецького постера, організатори планують долучити композиторів та презентувати гімн фестивалю.

Категорії
Новини
Новини
Loading...