На Прикарпатті започаткували щорічний фестиваль дерев’яних скульптур

“Гуцульський парк дерев’яної скульптури”, який відбувся у Білоберізькій ОТГ, планують зробити щорічним “Гуцульський парк дерев’яної скульптури” розташували на території приватної садиби “Хата різьбяра”. Як...

“Гуцульський парк дерев’яної скульптури”, який відбувся у Білоберізькій ОТГ, планують зробити щорічним

“Гуцульський парк дерев’яної скульптури” розташували на території приватної садиби “Хата різьбяра”. Як повідомили Курсу ініціатори проекту Галина та Олег Пилип’юки, учасники з України та Білорусі протягом 5 днів створили 14 скульптур.

Олег Пилип’юк – відомий на Верховинщині майстер різьби по дереву, займається дерев’яною скульптурою, або карвінгом, більш як 8 років. Його дружина Галина очолює молодіжну раду Білоберізької ОТГ.

“Ідея була мого чоловіка – він хотів ще раніше створити такий парк у нас в селі, а саме на території нашої садиби. Він професійно займається різьбою по дереву – із задоволенням робить свою роботу. От і всі думки в нього тільки про те, як зробити, щоби було гарно та цікаво! Вирішили, що треба писати проект про фестиваль, який потрібно проводити щорічно, щоб популяризувати наш край. Але потрібно було почати з чогось маленького, тож ми і взялися самі. Запросили друзів та знайомих”, – розповідає господиня садиби.

Завітна мрія Олега Пилип’юка – створити в рідному селі найбільший парк дерев’яної скульптури в Україні. Фестивалі з карвінгу у Білоберізці подружжя Пилип’юків планує надалі організовувати кожного року.

Категорії
Новини
Новини
Loading...