Пояс Богородиці привезли на Коломийщину

Пояс Пресвятої Богородиці перебуватиме на Прикарпатті з 17 по 25 вересня. Святиню привезли до села Замулинці, Коломийського району. Про це повідомляє прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ....

Пояс Пресвятої Богородиці перебуватиме на Прикарпатті з 17 по 25 вересня.

Святиню привезли до села Замулинці, Коломийського району. Про це повідомляє прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

О 9 годині біля Поясу Богородиці відправлятимуть Службу Божу, а о 17 – молебень до Богородиці та молитви на оздоровлення.

Довідково:

Пояс Пресвятої Богородиці вважається дорогоцінною християнською реліквією.

Її із Єрусалима до Царгорода привіз візантійський імператор Аркадій (395-408). Його донька Пульхерія сховала пояс у золотому кивоті в церкві Пресвятої Богородиці. Там він зберігався п’ять століть.

За християнською легендою, коли Зою, дружину імператора Лева Філософа (886-912), почав жорстоко мучити злий дух, вона мала об’явлення, що видужає, коли обв’яжеться поясом Пресвятої Богородиці. Тоді всі почали шукати цю дорогоцінну пам’ятку і знайшли неушкодженою в церкві. Пояс поклали на хвору царицю, яка одразу видужала, а потім знову сховали його у кивот. На пам’ятку про цю подію встановили свято Покладення пояса Пресвятої Богородиці.

Категорії
Новини
Новини
Loading...