Мешканцеві Калуського району відмовили у проходженні альтернативної служби

Заступник голови Калуської райдержадміністрації Сергій Дудинець провів засідання щодо альтернативної (невійськової) служби. На засіданні комісії розглянуто три заяви від мешканців району про направлення на...

Заступник голови Калуської райдержадміністрації Сергій Дудинець провів засідання щодо альтернативної (невійськової) служби.

На засіданні комісії розглянуто три заяви від мешканців району про направлення на проходження альтернативної (невійськової) служби у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

Одному із військовозобов’язаних було відмовлено у проходженні альтернативної (невійськової) служби, іншого — направлено на проходження альтернативної (невійськової) служби; третьому було продовжено термін перебування на військовій альтернативній службі, йдеться у повідомленні Калуської РДА.

Довідка:

Альтернативна (невійськова) служба – це служба, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством. Право на альтернативну службу мають громадяни України, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і ці громадяни належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Категорії
Новини
Новини
Loading...