Невідомі викрали бронзову “каналізацію” у середмісті Франківська

В Івано-Франківську невідомі злодії знову поцупили частину скульптурної композиції під назвою «Каналізація Станиславова». Вона складається з бронзової колонки та люка й розташована на розі...

В Івано-Франківську невідомі злодії знову поцупили частину скульптурної композиції під назвою «Каналізація Станиславова». Вона складається з бронзової колонки та люка й розташована на розі вулиць Чорновола та Національної гвардії.

Крадії вночі взяли саме колонку, люк лишився на місці, пише Репортер.

«Я лише щойно помітив, позавчора ще все було, — говорить Віктор Вінтоняк, франківський підприємець і меценат, який власним коштом і поставив цей муляж у березні 2011 року. — Ну, таке в нас місто, такі люди в ньому живуть… Але ми все відновимо — обов’язково!».

Нагадаємо, у березні 2014 року вночі вкрали люк. Колонку тоді відірвати не змогли, хоча пробували, каже Віктор Вінтоняк. Деякий час каналізаційний колодязь прикривав спершу грубий дерев’яний щит, а потім бетонна плита.

 Люк відновили у червні 2016-го. Тоді його зробили вже не з бронзи, а з дешевшого металу — «врахували особливості контингенту», сумно пожартував Віктор Вінтоняк.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...