Близько десятка активістів зібралися під облдержадміністрацією на протест проти розширень повноважень Нацгвардії

Сьогодні, 21 вересня, близько десятка активістів “Фундації вільних ініціатив” зібралися на пікет під ОДА. Вони вимагали від влади не підтримувати законопроект щодо надмірного розширення...

Сьогодні, 21 вересня, близько десятка активістів “Фундації вільних ініціатив” зібралися на пікет під ОДА.

Вони вимагали від влади не підтримувати законопроект щодо надмірного розширення повноваження Національної гвардії України.

“Ми вважаємо, що Нацгвардія повинна охороняти громадське суспільство, а не розганяти мітинги. Бо за законом, який мають прийняти депутати, пропонується перехід Нацгвардії під управління МВС. Це є фактичним створенням кишеньковий армії”, – каже організатор акції Олександр Кампов.

Активісти кажуть, що в разі підтримання даного закону, знову зберуться на мітинг.

До слова, законопроект №6556 пропонує, щоб нацгвардійці під час мирних зібрань могли застосовувати силу не лише щодо правопорушників, а й у випадку, коли учасники зібрань “скорочують мінімальну безпечну відстань” між ними.

У проекті також пропонується наділити Нацгвардію фактично поліцейськими повноваженнями з охорони громадського порядку (в той час, як зараз Національна гвардія виконує лише допоміжну для Національної поліції функцію).

Окрім цього, законопроект №6556 пропонує передати МВС частину функцій Міноборони з управління Нацгвардією.

 

 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...