Суд залишив без розгляду позов щодо незаконного придбання Локомотиворемонтного заводу

Один із акціонерів Локомотиворемонтного заводу подав до Окружного адміністративного суду Києва позов щодо законності придбання Івано-Франківською міською радою підприємства. Днями суд ухвалив рішення про залишення цієї позивної...

Один із акціонерів Локомотиворемонтного заводу подав до Окружного адміністративного суду Києва позов щодо законності придбання Івано-Франківською міською радою підприємства. Днями суд ухвалив рішення про залишення цієї позивної заяви без розгляду.

 Про це у Фейсбук повідомив Руслан Марцінків.

“Цікаво, чому за збиткове і неперспективне підприємство, яким дехто проголошує “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод”, ведеться така боротьба? До Окружного адміністративного суду Києва нещодавно надійшов позов про визнання протиправним купівлю цього підприємства громадою Івано-Франківська. Днями суд ухвалив рішення про залишення цієї позивної заяви без розгляду.
Мабуть, комусь-таки не вигідно, щоб завод працював та розвивався, адже мав на нього інші плани. Проте наше місто бачить єдиний шлях: збереження виробництва і розвиток підприємства, бо воно може бути корисним і прибутковим з правильним управлінням. І добре, що можемо й далі крок за кроком його провадити”, – написав мер.

Нагадаємо, у травні Кабінет міністрів України затвердив умови продажу державного пакета акцій ПАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” в розмірі 99,5% від статутного капіталу.

9 червня міська рада Івано-Франківська поспіхом прийняла рішення взяти участь у аукціоні з продажу пакету акцій ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод”, зокрема придбати 99,5% від статутного капіталу товариства.

На аукціоні 6 липня Івано-Франківська міська рада не змогла придбати Локомотиворемонтний завод. Конкурсна комісія відхилила пропозицію міської ради через відсутність конкуренції.

У серпні міська рада з другої спроби таки купила на аукціоні локомотиворемонтний завод за початковою ціною 33 920 000 гривень.

До слова, нещодавно міський голова Руслан Марцінків подав у Фонд державного майна кандидатуру на посаду керівника заводу.

Категорії
Новини
Новини
Loading...