У Чорному лісі під час розкопок криївки знайшли карабінові гільзи, фрагменти посуду та особисті речі воїнів УПА

За селом Завій Калуського району активісти продовжують розкопки криївки УПА.  Про це у Фейсбук повідомив калушанин Василь Фіцак. Активістам вдалось визначити  приблизні контури і параметри...

За селом Завій Калуського району активісти продовжують розкопки криївки УПА.

 Про це у Фейсбук повідомив калушанин Василь Фіцак.

Активістам вдалось визначити  приблизні контури і параметри криївки, а в шурфі виявити чимало знахідок: уламки чавунної пічки, колосника, цвяхи, металеві предмети, фрагменти глиняного посуду, скла, шкіри, тканини, карабінові гільзи та кулі від пістолетів.

“19 вересня було продовжено розкопки криївки в Чорному лісі за с.Завій. Визначено приблизні контури параметри, а в шурфі було знайдено чимало знахідок. Це уламки чугунної пічки, колосника, цвяхи, металеві предмети, фрагменти глиняного посуду, скла, шкіри, тканини. Карабінові гільзи та кулі від пістолетів. Найбільш цікавими знахідками виявились особисті речі, уламок гребінця, зубна щітка, неушкоджена баночка від одеколону чи духів з рідиною всередині. Також фрагмент тюбика від зубної пасти “саніт”. До речі перша зубна паста в тюбиках в СССР зявилась в 1950-му році. Хлопці загинули 8.10.1950 року”, – розповів Фіцак.

Сама ж криївка, як пише калушанин,була підірвана. Про це свідчать  хаотично розкидані елементи перекриття- дошки та рубероїд,та інші предмети. 

“Так, на знайденому алюмінієвому тазику, є отвори прошиті осколками. Є сліди пожежі. На разі роботи продовжуються”, – повідомив активіст.

 

Світлина від Vasyl  Fitsak.

Світлина від Vasyl  Fitsak.Світлина від Vasyl  Fitsak.Світлина від Vasyl  Fitsak.Світлина від Vasyl  Fitsak.Світлина від Vasyl  Fitsak.

Категорії
Новини
Новини
Loading...