Названо країни, до яких українці можуть подорожувати без віз

За результатами свіжого рейтингу «впливовості» паспортів різних країн, документ громадянина України посів 30-те місце в списку паспортів, з якими можна поїхати без візи до...

За результатами свіжого рейтингу «впливовості» паспортів різних країн, документ громадянина України посів 30-те місце в списку паспортів, з якими можна поїхати без візи до максимальної кількості країн.

 За даними Міністерства закордонних справ, після набуття чинності угодою про безвіз з ЄС до 36 країн українці можуть поїхати з біометричними паспортами, причому не всі вони перебувають в Євросоюзі, пише Слово і діло.

Так, із біометричним документом можна поїхати до однієї з країн-кандидатів на вступ до ЄС, як, наприклад, Туреччина, Ісландія, Македонія або Чорногорія.

Крім того, за бажання за допомогою одного з паспортів – біометричного, закордонного або внутрішнього зразка 1993 року – можна з’їздити до Росії, а ось поїхати до Білорусі з «біометрикою» не вийде – лише із закордонним паспортом або внутрішнім.

Ще 83 країни дозволяють безвізовий в’їзд українців за наявності в них «паперового» закордонного паспорта, причому терміни дозволеного перебування в кожній конкретній країні можуть відрізнятися.

Взаємний безвіз зараз працює для українців і громадян 60 інших країн, а ще шість країн користуються правом їздити без віз до нас, але вимагають візи з українців для в’їзду на свою територію – це Японія, Південна Корея, США, Канада, Велика Британія та Ірландія.

Детальніше про те, куди можна поїхати без візи, дивіться на нашій інфографіці.

 

Ми вирішили наочно показати, до яких країн світу сьогодні українці можуть потрапити без візи й громадяни яких країн їздять без віз в Україну.

 
 
Ми вирішили наочно показати, до яких країн світу сьогодні українці можуть потрапити без візи й громадяни яких країн їздять без віз в Україну.
 

Категорії
Новини
Новини
Loading...