Юні франківці склали Ратушу із 156 кубиків Рубика

В неділю, 24 вересня, в галереї арт на мур, зібралася група активних школярів-спідкуберів, які захоплюються складанням кубиків Рубрика. Менше ніж за годину хлопці склали...

В неділю, 24 вересня, в галереї арт на мур, зібралася група активних школярів-спідкуберів, які захоплюються складанням кубиків Рубрика. Менше ніж за годину хлопці склали з кубиків картину ратуші.

 

Хлопці розповідають, що захопились спідкубінгом не так давно: хтось – близько року, хтось – близько двох років тому. Вчилися складати з відео в youtube. Батьки хлопців говорять: краще хай вони складають кубики ніж займаються невідомо чим.

“У Франківську я був одним із перших спідкуберів, – говорить Данило Ільницький, один із співорганізаторів акції. – Ми змагалися після уроків. Десь півроку тому в малій академії наук нам дали завдання, зробити щось корисне. На той час я вже займався спідкубінгом. Тому вирішив втілити таку ідею”.

 

Загалом в картині використали 156 кубиків. Висота зображення – 74 см,  ширина – 69 см.

Хлопцям, які взяли участь у створенні зображення ратуші, від 12 до 14 років, старші з них і стали організаторами такої зустрічі.

Батьки учасників додають, що таке захоплення впливає на дітей позитивно, про це говорять навіть вчителі фізики та математики, адже за рік часу хлопці дуже підтягнули ці предмети в школі. А ось самі учасники кажуть, що їм допомагає комп’ютер, адже вони не тільки вчились таким методом складати кубики, але й розробляли макети своїх майбутніх картин. Для реалізації задуманого довелось і провести декілька репетицій.

Категорії
Новини
Новини
Loading...