У Франківську пройшов фестиваль “День Верховинщини”

В обідню пору 24 вересня на площі Ринок у Франківську вперше стартував фестиваль “День Верховинщини”. До обласного центру приїхали майстри та майстрині, колективи з Верховинщини,...

В обідню пору 24 вересня на площі Ринок у Франківську вперше стартував фестиваль “День Верховинщини”.

До обласного центру приїхали майстри та майстрині, колективи з Верховинщини, прості гуцули та парох села Криворівня Іван Рибарук, передає Галка.

“Ми повинні розповсюджувати нашу автентику, те, що було впродовж століть зібрано нашим народом. Світ іде до глобалізації, та ми повинні показувати цінність, яка у нас збережена у Карпатах і на Гуцульщині зокрема”, – захначив голова Верховинської РДА Іван Шкіндюк.

Очільник району відзначив, що більше туристів зі Львова, ніж із Франківська.

“Багато туристичних турівє зі Львова. Люди відвідують наші музеї, церкви, бо в нас багато чого збереглося, це стосується і народних пісень, говірки, ремесел. Цим ми виховуємо молоде покоління”, – сказав Шкіндюк.

На фестиваль верховинці привезли виставки, гуцульську музику, автентичні вироби, різноманітні майстер-класи, наприклад, збирання княгині. Також усі охочі можуть спробувати їхню кухню. Попри дощ, людей на площі зібралося чимало.

“Це все унікальне: гуцульська автентика культура. Важливо це знати. Ми дивимося, що за кордоном, і не помічаємо, що є прекрасне тут, у нас”, – розповів про важливість фестивалю міський голова Руслан Марцінків.

Мер відзначив, що фестиваль планують зробити щорічним, однак наступного року його хочуть назвати “Гуцулфест”.

Категорії
Новини
Новини
Loading...