Хоспіси Прикарпаття можуть надати допомогу лише 10% пацієнтів, яким вона потрібна

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА із посиланням на головного лікаря обласного клінічного центру паліативної допомоги Ірину Слугоцьку.   “За минулий рік показник смертності по...
Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА із посиланням на головного лікаря обласного клінічного центру паліативної допомоги Ірину Слугоцьку.
 

“За минулий рік показник смертності по області склав 15 тисяч померлих. За визначенням ВООЗ, 12 тисяч із них потребували хоспісної опіки. Та, на жаль, усі структури області, які спеціалізуються в цій сфері, можуть охопити тільки півтори тисячі пацієнтів із невиліковними захворюваннями”, – сказала Ірина Слугоцька.

На даний час в обласному клінічному центрі паліативної допомоги повноцінно функціонують два відділення: стаціонарне та виїзне/консультативне для надання паліативної допомоги вдома дорослим та дітям. Що стосується районів, то зі створенням госпітальних округів передбачається на місцях відкриття паліативних відділень із спеціальними бригадами.

Категорії
Новини
Новини
Loading...