Прикарпаття – лідер в Україні за поширенням кору

Головний спеціаліст з дитячої імунології Галина Бенько та головний терапевт області  Людмила Боришкевич повідомили, що зараз на Прикарпатті 810 хворих на кір, з них 610 –...

Головний спеціаліст з дитячої імунології Галина Бенько та головний терапевт області  Людмила Боришкевич повідомили, що зараз на Прикарпатті 810 хворих на кір, з них 610 – діти. За цим сумним показником область перша в Україні.

Кір – це висоуозаразна інфекція, яка дає дуже серйозні ускладнення, наголошують медики. Епідемія кору почалася з Румунії в 2010 році. Зараз в Європі оголошена епідемія, найвищий рівень небезпеки – у Румунії та Італії, пише видання “Курс“.

В області дуже низький – найменший в країні – відсоток вакцинованих від кору: діти до року – 61%, до 8 років – 60% щеплених від загальної кількості. Щоб стабілізувати ситуацію з поширенням кору потрібно 95% вакцинованих. 

Медики кажуть, що ізолювати дітей без щеплень не будуть, хоч є відповідний лист-рекомендація МОЗ. Натомість, будуть пояснювати батькам загрози відмови від вакцинації і закликають долучатися до роз’яснювальної роботи освітян.

За словами медиків, сьогодні вакцини від кору безплатні і є в усіх дитячих поліклініки Івано-Франківська та райцентрів. Вакцина бельгійського виробництва, сертифікована.

Директор департаменту освіти ОДА Віктор Кімакович запевнив, що школи закривати в області не будуть: “Нам не потрібно паніки”. Освітяни зосередяться на роботі з батьками. Батьки відмовляються від щеплень, бо більше бояться не хвороби, а ускладнення від вакцини. Сьогодні на нараді в ОДКЛ медики будуть шукати способи, як цю ситуацію змінити. 

Категорії
Новини
Новини
Loading...