Весільний тамада вчить франківських школярів тверезості. ВІДЕО

Життя без алкоголю. Уроки тверезості відтепер проводять в Івано-Франківських школах. Туди приходять відомі в місті люди, лекторами стають священики та поліцейські. Вони обходяться без...

Життя без алкоголю. Уроки тверезості відтепер проводять в Івано-Франківських школах. Туди приходять відомі в місті люди, лекторами стають священики та поліцейські. Вони обходяться без надмірно повчальних історій.

Ні нудного унаочнення, ані традиційних повчань  – про тверезість лектори  іронічно розповідають реальні історії з життя.

«Усі українці знають, що Вінстон Черчіль пив і курив! А те, що Степан Бандера вів абсолютно здоровий спосіб життя, мав тверезе весілля, то це ви, шановні патріоти, не знаєте», – розповідає лектор.

Ідея “уроків тверезості” належить Олегу Андрухіву. Юрист та проректор  вишу, у вільний  час тамадує на весіллях. Не приховує: таке бачив, що сам вже 6 років не п’є.

У свою компанію Олег запросив таких же непитущих, як сам: патрульні, священик та “зірка”. Силань Назарій Павлів може тролейбус і навіть потяг зрушити з місця. Школярів переконує: сильний, бо не вживає.

Старшокласники не приховують:  чи не кожен другий бодай раз пригубляв спиртне, хто з цікавості, хто за компанію. Припускають, при черговій нагоді згадуватимуть цей веселий урок.       

Якщо бодай один підліток в якийсь момент відмовиться від спиртного, лектори вважатимуть, що їхні  уроки  не були марними. Вони планують обійти усі школи міста. До Нового року спілкуватимуться зі старшокласниками. Далі – з  учнями 5-7 класів. 

Категорії
Новини
Новини
Loading...