ІФНТУНГ моніторить стан автодороги, на якій з’явилися тріщини після обвалу карстових пород

На автомобільній дорозі, що з’єднує Трускавець і Дрогобич, виявили численні тріщини, які з’явилися там після нещодавнього обвалу карстових пустот закинутих калійних шахт. Ці ж...

На автомобільній дорозі, що з’єднує Трускавець і Дрогобич, виявили численні тріщини, які з’явилися там після нещодавнього обвалу карстових пустот закинутих калійних шахт.

Ці ж пустоти тягнуться також і під основною автодорогою з всеукраїнського курорту, і, за словами фахівців, її обвал – це лише питання часу. Зараз тут дозволений рух лише легкового транспорту. Фахівці уже розробляють план альтернативної дороги, повідомляє видання “Захід.net”.

Внаслідок масштабного обвалу карстових пустот 30 вересня біля Трускавця на відрізку дороги Трускавець – Дрогобич утворилося 5 тріщин, які зафіксувала Служба автомобільних доріг Львівщини. У понеділок, 9 жовтня, тріщини виділили білою фарбою, аби спостерігати за динамікою їхнього росту. Про це ZAXID.NET розповів завідувач сектором з питань цивільного захисту Дрогобицької РДА Андрій Ванівський.

«Йдеться про територію протяжністю приблизно 2 км. Рішенням комісії з питань надзвичайних ситуацій області від 30 вересня тут заборонений рух габаритного транспорту, об’їзд відбувається через Стебник. Зараз Івано-Франківський інститут нафти і газу аналізує стан цих доріг», – зазначив Андрій Ванівський.

а словами начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслана Кандибора, на дорозі є загроза обвалу, відтак найімовірніше цю дорогу взагалі закриють для транспорту.

«В будь-який момент може бути обвал і цю дорогу взагалі закриють. Поки цією дорогою може їздити тільки легковий транспорт, на цьому відрізку дороги встановлені знаки про те, що тут заборонені зупинки та є обмеження габаритного транспорту», – зазначив Руслан Кандибор.

На уточнююче запитання про те, чому дорогу не закриють для руху усього транспорту, якщо обвал може статись будь-якої миті, Руслан Кандибор відповів, що наразі «не спостерігають явної загрози» обвалу, і окреме рішення про заборону транспорту має винести комісія з питань надзвичайних ситуацій. Окрім того, за словами начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області, зараз в області розробляють план альтернативної дороги до Трускавця.

Нагадаємо, 30 вересня внаслідок нічного землетрусу поблизу Дрогобича та Трускавця на Львівщині утворилося провалля діаметром 300 метрів та глибиною до 50 метрів. За даними ДСНС, епіцентр землетрусу був розташований за 6,2 км від провалля на глибині понад 2 км. Наразі нема остаточних висновків фахівців про те, що саме спричиноло обвал породи.

Категорії
Новини
Новини
Loading...