Дизайнерка з Івано-Франківська Марія Чуднова вразила світ своїми витворами (відео)

Марія Чуднова з Івано-Франківська – нове ім’я у світі моди. Усе життя жінка працювала юристом, та коли пішла у декретну відпустку – почала шити...

Марія Чуднова з Івано-Франківська – нове ім’я у світі моди.

Усе життя жінка працювала юристом, та коли пішла у декретну відпустку – почала шити сукні в українському стилі. Сьогодні її вишиванками захоплюються модниці усього світу.  Про це пишуть Подробности.

Марія Чуднова називає свої сукні універсальними. Каже – намагалася поєднати український етнос і сучасність.

“Моя сукня може бути як на вечірку так і просто в будній день. І на пляж якщо ви вдягнете просто якісь там в’єтнамки, і її – як накидку. Я бачу що моя вишиванка цікава людям”, – говорить Марія Чуднова, дизайнерка.

За освітою Марія – юрист. Пошиття суконь спершу було для неї простим хобі. Шила речі для родини та друзів. Аж доки її вироби не примітили місцеві модники й не запропонували взяти участь у франківському подіумі. Свою першу колекцію Марія створила менш ніж за півроку.

“Я не знала що я хочу зробити. Я вишивала, купляла тканину, придумувала візерунок. Я вишивала одну, другу, третю сукню, і якось так вийшло – за півроку 25 суконь”, – розповідає Марія Чуднова, дизайнерка.

Хоча здивувати прикарпатців вишивкою нелегко, проте молодій дизайнерці це вдалося. Сьогодні її сукні носять найвідоміші франківські модниці.

“Моя сукня вже в Лондоні. Коли моя коліжанка побачила її на мені – вона просто з мене її зняла. Тому що вони там ходять на різні заходи українська громада”, – розповідає Тетяна Терсенова-Заводовська, засновниця модельної школи.

Фото робіт Марії потрапили в соцмережі. Там їх помітив посол України в Єгипті. І запропонував майстрині представити свою колекцію на заході – з нагоди 25-річчя Україно-Єгипетських відносин. Показ проходив у Каїрі.

“Я запрошую всіх на презентацію модних моделей традиційного українського вбрання – вишиванки. Усе, що ви побачите на сцені, – це роботи знаної української дизайнерки Марії Чуднової”, – запрошує Генадій Латій, посол України в Єгипті.

Показ мав успіх. Одну із суконь посол навіть придбав для своєї дружини. А нещодавно Марію запросили презентувати свої роботи у Франції та США.

Категорії
Новини
Новини
Loading...