Франківці збираються на акцію за політичну реформу

Франківці збираються на акцію за політичну реформу. У вівторок, 17 жовтня, о 9:30 біля приміщення Івано-Франківської обласної ради активісти громадських організацій та представники різних...

Франківці збираються на акцію за політичну реформу.

У вівторок, 17 жовтня, о 9:30 біля приміщення Івано-Франківської обласної ради активісти громадських організацій та представники різних політичних сил вимагатимуть від керівництва області невідкладно звернутись до Верховної Ради України з вимогою ухвалити законопроекти щодо зміни виборчих правил (№1068-2), обмеження депутатської недоторканності (№6773) та створення антикорупційного суду (№6011). Всеукраїнська акція з вимогою проведення Великої політичної реформи відбудеться одночасно у столиці під стінами Верховної Ради України та усіх обласних центрах України.

Зміна виборчих правил передбачає скасування змішаної виборчої системи, створеної 2011 року в інтересах режиму Януковича, та впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками. Для цього необхідно невідкладно ухвалити законопроект №1068-2. Це важлива частина Коаліційної Угоди, міжнародне зобов’язання України та передвиборча обіцянка Президента Порошенка, що є запорукою якісного оновлення політичної еліти України.

Про необхідність створення Антикорупційного суду свідчать десятки переданих до Соломянського суду корупційних справ щодо політиків топ-рівня, які чинні служителі Феміди просто неспроможні оперативно і неупереджено розглядати. Сьогодні в парламенті знаходиться законопроект №6011, що врегульовує створення відповідних судових інституцій. Натомість, команда Президента Порошенка посилено проштовхує запуск антикорупційних судів у формі палат, що нічим не відрізнятимуться по формату роботи від діючих судів.

Обмеження недоторканності народних депутатів (законопроект №6773), з одного боку, дозволить притягати їх до кримінальної відповідальності на загальних підставах, з іншого – збереже індемнітет – відсутність можливості переслідування за наслідками їх політичної позиції та висловлювань,йдеться на сторінці події.

Категорії
Новини
Новини
Loading...