Франківські медики та освітяни вирішують, як переконати батьків вакцинувати дітей від кору (фото)

17 жовтня в Івано-Франківську організували конференцію для директорів загальноосвітніх навчальних закладів та дитячих дошкільних закладів, а також медичних сестер дитячих дошкільних закладів з питання...

17 жовтня в Івано-Франківську організували конференцію для директорів загальноосвітніх навчальних закладів та дитячих дошкільних закладів, а також медичних сестер дитячих дошкільних закладів з питання профілактики кору.

Очільниця управління охорони здоров’я Марія Бойко визнала, що чимало батьків бояться вакцинувати дітей, а освітяни і медики мають переконати їх, що це безпечно і потрібно. Тому й зібралися, аби знайти потрібні слова, які запевнять батьків захистити від кору. Про це повідомляє Галка.

“Поки тепло діти мають отримати вакцинацію. Немає іншого способу захисту від кору. Важливо, щоб батьки зрозуміли і повірили”,- прокоментувала вона.

Бойко нагадала, що кір може нести за собою летальні наслідки. Вакциновані діти теж можуть захворіти, але хворобу у рази легше перенести.

Серед близько сотні присутніх тільки одна людина вважає, що під час спалаху кору не слід вакцинувати дітей у школах. Директор 15-ї школи Василь Бойчук переконаний, що від такої практики слід відходити, це питання мають вирішувати батьки.

В обласному центрі з початку року захворіли вже 138 чоловік, серед них 79 дітей.

Вакцинація для людей до 18 років є безкоштовною. Застосовують ліцензований бельгійський препарат. В Івано-Франківську 70% дітей, які підлягали плановій вакцинації, пройшли цю процедуру.

Пролікувати хворого вдома коштуватиме близько 800 гривень, а на стаціонарному лікуванні сума буде ще більшою.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...