Суд не ратифікував “мирову” угоду прокурора та сільського голови Підлужжя, якого затримали на хабарі

Сьогодні, 18 жовтня, Івано-Франківський міський суд продовжив розгляд справи Володимира Бурачка – сільського голови Підлужжя. Його спіймали на хабарі в 40 тисяч гривень 6...

Сьогодні, 18 жовтня, Івано-Франківський міський суд продовжив розгляд справи Володимира Бурачка – сільського голови Підлужжя. Його спіймали на хабарі в 40 тисяч гривень 6 червня 2017 року, який війт вимагав у атовця.

Суддя Олег Лазарів повідомив, що між сторонами укладено угоду про визнання винуватості, тобто підозрюваний погодився зі своєю виною і визнав, що скоїв злочин. Прокурор Шимко та підозрюваний Бурачок це підтвердили, повідомляє “Галицький кореспондент”.

Суд, дослідивши всі докази та обставини справи, виніс вирок. Угоду про визнання винуватості було визнано так, що не підлягає ратифікації, бо “вона не відповідає інтересам суспільства”.

“Без слів. В мене троє дітей, син лягає на операцію. Я хотів заключити цю угоду”, – сказав сільський голова.

Нагадаємо, він вимагав гроші – півтори тисячі доларів – в учасника АТО Дмитра Зварищука, бійця 95-ї бригади, за підписання дозволів на землю. Свою вину війт заперечував, кажучи, що лише підписав принесені йому документи.

Обвинувачувачем у справі виступила військова прокуратура Західного регіону України. Щоправда, Володимиру Бурачку інкримінувають зловживання впливом, а не отримання неправомірної вигоди (хабар).

Наступне засідання, на якому справу розглядатимуть по суті, відбудеться 27 листопада об 11:00.

Категорії
Новини
Новини
Loading...