Цьогорічні вибори на Прикарпатті контролюватиме поліція та спостерігачі «Опори»

Сьогодні в прикарпатській поліції відбулася зустріч з Іваном Маруняком, координатором Громадянської мережі «Опора» в області під час якої обговорили питання щодо забезпечення публічного правопорядку під...

Сьогодні в прикарпатській поліції відбулася зустріч з Іваном Маруняком, координатором Громадянської мережі «Опора» в області під час якої обговорили питання щодо забезпечення публічного правопорядку під час виборчого процесу та участі спостерігачів, які будуть стежити за дотриманням правопорядку та протидії порушенням виборчих прав громадян на виборчих дільницях.

Керівник прикарпатської поліції Віктор Шкутов зазначив: «Ми маємо досвід спільної співпраці попередніх років тож, сподіваюся, цьогорічні вибори сільських, селищних, міських об’єднаних територіальних громад, які відбудуться у Богородчанському, Рожнятівському, Косівському, Снятинському та Тисменицькому районах пройдуть спокійно, з дотриманням прав виборців відповідно до вимог законодавства».

Крім того, під час робочої наради керівник обласної поліції наголосив, що правоохоронці готові до забезпечення правопорядку напередодні та під час виборів 29 жовтня. На виборчий процес будуть залучатися працівники поліції, військовослужбовці Нацгвардії України, працівники УДСНС в області та представники від громадськості. На цих територіях буде посилено слідчо-оперативні групи, діятимуть групи реагування, піші патрулі маршрути яких наближені до територіальних виборчих дільниць.

У разі виявлення спостерігачами порушень, поліція буде їх документувати та вживати заходів впливу, зважаючи на характер правопорушення чи це адміністративне чи кримінальне правопорушення.

Тож, правоохоронці закликають виборців дотримуватися правопорядку на виборчих дільницях, а у разі виявлення порушень звертатися за допомогою до поліції.

Координатор «ОПОРИ» в Івано-Франківській області Іван Маруняк та його колега, координатор спостереження Остап Матківський повідомили про порушення, які раніше фіксували спостерігачі під час виборів та вказав на важливість скоординованих дій з поліцією. Також вказав, що про всі виявлені правопорушення інформуватимуть органи правопорядку для того, щоб порушники були не лише «героями» у ЗМІ, але й притягнуті до відповідальності.

Категорії
Новини
Новини
Loading...