Франківські викладачі у Фінляндії ознайомились із системою навчання (фото)

Нещодавно проректори Університету Короля Данила Олег Андрухів та Олександр Острогляд побували у Фінляндії, щоб ознайомитися з методикою фінської освіти. Представники Івано-Франківського вузу відвідали муніципалітет,...

Нещодавно проректори Університету Короля Данила Олег Андрухів та Олександр Острогляд побували у Фінляндії, щоб ознайомитися з методикою фінської освіти.

Представники Івано-Франківського вузу відвідали муніципалітет, де їм розповіли про систему навчання: садочок (1-6 років), школа (1-6 клас), середня школа (6-8), далі два шляхи: старша школа і вуз, або професійна освіта. Держава виділяє на одного учня орієнтовно 8000 євро, які мандрують за ним в ту школу, яку він сам вільно обирає, інформує Галка.

Значну частину предметів для вивчення обирає сам учень, протягом року навчання, за допомогою тестів та бесід, визначають його вподобання і напрямок майбутньої роботи, а також обирають комплекс предметів, спеціалізованих під вуз – універсальний чи технологічний.

«Любов до країни, любов до дитини, яка від початку стає повноправним членом суспільства, а не об’єктом експериментів, воля і свобода вибору до моменту, поки це не порушує волю і свободу вибору іншого – це ми побачили під час візиту. Дякую Університету Короля Данила за надану унікальну можливість побачити фінську систему освіти, яка входить до 10 кращих систем освіти в світі. Також дякую ІМАНС (Інституту міжнародної академічної співпраці), який є офіційним представником в Україні Західнофінляндського коледжу, та Університету Короля Данила», – розповів проректор Університету Короля Данила Олександр Острогляд.

«Така співпраця дає можливість запозичити окремі елементи методики навчання, проведення наукових заходів, презентацій, взагалі підходів до освіти та її ролі в житті людини», – зазначив проректор Університету Короля Данила Олег Андрухів.

Також у Фінляндії багато уваги приділяється позауніверситетській освіті, або освіті, яка доповнює університетську: танцям, мистецтву загалом, драмі, англійській мові. Цікавим є те, що до навчання люди приходять в різному віці, навчаються і молоді люди після школи, і особи старшого віку.

В перспективі на найближчий рік намічена участь в спільних проектах УКД та ІМАНС на території Фінляндії. Студенти Університету Короля Данила поїдуть на стажування, Фінляндію відвідають і викладачі юридичного факультету. Таке стажування передбачає, крім професійної складової, ще і можливість спілкування профільною англійською мовою і здачу тестів на рівень знання В1-В2, С1-С2.

Категорії
Новини
Новини
Loading...