Франківців кличуть прийти в поліклініки і зареєструватись в електронній системі

В Україні стартує медреформа, тож вже найближчим часом кожен має собі обрати сімейного лікаря, педіатра чи терапевта. Як розповіла у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо очільниця міського управління...
В Україні стартує медреформа, тож вже найближчим часом кожен має собі обрати сімейного лікаря, педіатра чи терапевта.

Як розповіла у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо очільниця міського управління здоров’я Марія Бойко, відтепер кожен франківець може вибрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медзакладі. 

“Всі поліклініки мають свої дільниці і людина, яка живе на цій території номінально прикріплена до поліклінки. Проте зараз вже є зміни. Зокрема, людина, яка прописана в одному місці, а проживає в іншому, може за заявою обслуговуватись в тій поліклініці і в того лікаря. де їй зручніше”, – пояснює медик.

За словами Бойко, зараз у всіх поліклініках триває напрацьовання бази даних лікарів та пацієнтів.

“Після нового року, коли у нас буде затверджена форма декларації (міні-договору) між лікарем і пацієнтом, кожен буде собі обирати лікаря до душі. Чи це буде його дільничний терапевт, чи сусідній. Це питання лікаря і особистого спілкування з пацієнтом. Поки Мінохорони здоров’я запропонувало таку ідею, але затвердженої форми ще немає. Проте в найближчі два тижні обіцяли все роз’яснити”, – запевняє очільниця управління.

Зараз процес заповнення електронної бази, за словами Марії Бойко, відбувається спокійно і систематично. В поліклініках уже всі лікарі занесені в базу даних, але тільки частина пацієнтів.

“Зараз лікарі заявляють про себе на Фейсбуку, через телефонні дзвінки, через записки: “Просимо прийти на прийом чи прийти особисто зареєструватися в поліклініці.” В кожній поліклініці по-різному. Коли відбувається запис в електронному вигляді відразу активується електронна картка пацієнта. Зокрема, дані пацієнта, інформації про запис на прийом. Доступ до електронної картки буде мати тільки лікар і пацієнт. Тому зараз важливо, щоб франківці прийшли і записалися на прийом до лікаря. Після нового року це буде легше відбуватися у форматі декларації”, – пояснює Бойко.     

Категорії
Новини
Новини
Loading...