Вже за два дні у Франківську стартує Тиждень польського кіно

Організатори цього року обіцяють не підвестии і показати все найкраще, що відбулося останнім часом у польському кіно. Організатором Тижня польського кіноГенеральне Консульство Республіки Польща у...

Організатори цього року обіцяють не підвестии і показати все найкраще, що відбулося останнім часом у польському кіно.

Організатором Тижня польського кіноГенеральне Консульство Республіки Польща у Львові. Відбуватиметься подія у період з 11 по 19 листопада 2017 року.

Перегляд сучасного польського кіно „Під Високим Замком” в Івано-Франківську є продовженням проекту, який презентує сучасний доробок польського кінематографа. Головною метою Перегляду є промоція польського кіномистецтва та забезпечення умов для ближчого контакту з польським кінематографом. Ще однією важливою метою є піднесення, особливо в молодого покоління, загального рівня знань про культурну спадщину Польщі, а також її історію та сучасні суспільні проблеми, – наголошують організатори.

Особливістю цьогорічного Перегляду є:

– Фільм „Остання сім’я” – велика нагорода „Золоті Леви” на 41 кінофестивалі у Гдині в 2016 р.;

– Фільм „Я вбився” – нагорода „Срібрні Леви” на 41 кінофестивалі у Гдині;

– Фільм „Червоний павук” – спеціальна нагорода журі.

Загалом українському  глядачу у 2017 році буде представлено 25 фільмів. 

Кінематографічну подію супроводжує ряд культурних подій, пов’язаних насамперед з тематикою кіно. Окрім цього заплановано проведення інших заходів, які в цікавий та привабливий спосіб популяризуватимуть сучасну польську культуру.

Варто очікувати франківчанам і цікавих знменитостей  з Польщі.

Категорії
Новини
Новини
Loading...