У Франківську проходить наукова конференція пам`яті видатного професора

Сьогодні в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу розпочала роботу восьма міжнародна науково-технічна конференція пам’яті професора Ігоря Кісіля «Сучасні прилади, матеріали і технології...
Сьогодні в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу розпочала роботу восьма міжнародна науково-технічна конференція пам’яті професора Ігоря Кісіля «Сучасні прилади, матеріали і технології для неруйнівного контролю і технічної діагностики машинобудівного і нафтогазопромислового обладнання».

До слова, конференція була започаткована видатним вченим, керівником наукової школи, проф. Кісілем І. С. Упродовж багатьох років він був її активним організатором та натхненником. Що два роки науковці збирались на базі кафедри «Методи та прилади контролю якості та сертифікації продукції» (МПКЯ і СП), яку тривалий час очолював проф. Кісіль І. С., щоб обговорити та оптимізувати шляхи вирішення актуальних проблем підвищення надійності неруйнівного контролю і технічної діагностики машинобудівного і нафтогазопромислового обладнання.

На Пленарному засіданні, яке відкрив директор енергетичного інституту, проф. Середюк О. Є., були присутні досвідчені та молоді науковці з багатьох університетів, серед яких член-кореспондент НАН України, проф. Бабак В. П. (Інститут технічної теплофізики НАН України), Жонса М. (Політехніка Опольська, Польща), академік НАН України, проф. Крижанівський Є.І.(ректор ІФНТУНГ), член правління УТ НКТД, проф. Посипайко Ю. М. (ІЕЗ ім. Е.Патона) й багато інших учасників і гостей. На відкриття конференції були запрошені дружина та сини вченого Ігоря Кісіля, пам’ять якого присутні вшанували хвилиною мовчання, – інформує перс-служба ОДА.

Категорії
Новини
Новини
Loading...