Франківцям можуть підвищити тарифи за користування ліфтами

У вівторок, 21 листопада, на щотижневій оперетивній нараді, меру доповідали про стан ліфтового господарства житловго фонду міста. У Івано-Франкіську критична ситуація з ліфтами. Більшість...

У вівторок, 21 листопада, на щотижневій оперетивній нараді, меру доповідали про стан ліфтового господарства житловго фонду міста.

У Івано-Франкіську критична ситуація з ліфтами. Більшість підйомників потребують заміни, однак бюджет міста не потягне їх реставрацію. 

За статистикою, ліфти, що в експлуатації довше 10 років, на протязі місяця ламаються мінімум 1 раз. В місяць, комунальники та аварійна служба отримують більше 450 викликів про несправність підйомників.

На заміну одного ліфта потрібно 2 млн грн. Для того, щоб його модернізувати – до 1 млн коштів. Мер запропонував варіант часткового фінансування ремонту мешканцями багатоповерхівок. 

Розглядається підняття тарифів на ліфти або запровадження платних підйомників. Таку ідею хочуть запозичини в Києва. Там, двері кабіни відчиняються за допомогої картки, з якої за кожну поїздку знімається певна сума грошей.

Нагадаємо, мер висунув радикальну пропозицію боротьби з проблемою підпалів франківських ліфтів.

Категорії
Новини
Новини
Loading...